dinsdag 22 september 2015

Chemo 4, de voorbereiding

Chemo 3 loopt ten einde, Chemo 4 staat op de planning. Het zal steeds wat zwaarder worden omdat het lichaam geen tijd heeft om overtollig chemozooi af te voeren. Met andere woorden: De hoeveelheid chemo in het lijf zal telkens weer wat opgebouwd worden. Bijkomend voordeel, denk ik dan maar, is dat meer chemo meer stoute celletjes om zeep helpt. Yeehaa.

Gisteren, 21-09-2015, met Oncologie overeengekomen dat ik van 2 Prednison pillen per dag terugga naar 1 Prednison pil van 5mg (! Je hebt gelijk gehad Anja! Het was eerst een totaal van 10 mg :)).
Terugkijkend mag ik een heel tevreden mens zijn. De (nieuwe) behandeling begint zijn voorspelde vruchten af te werpen. Ik heb al ergens gelezen dat gemiddeld, de behandeling 22 maanden extra aan levensverwachting op gaat leveren. En das best veel, gezien het verleden.

Vandaag met Urologie de verdere planning besproken alsook de situatie zoals die NU is. Ook hier werd bevestigd dat het heel goed gaat. Gezien de toch best wel zware behandeling. Urologie (Dr.Scheepens, tevens regisseur) heeft een afspraak gemaakt met Radiotherapie voor wat bestralingsbehandelingen, zo'n 17 stuks. Dan word de tumor en waarschijnlijk ook het toen gevonden uitgezaaid stuk in de schaambeen eens lekker bestraald. Daar is mee gewacht omdat de huidige behandeling al een zware belasting is. De bestraling op zich,  is ook al een zware behandeling. Stap voor stap dus.

Morgen staat het inbrengen van chemo 4 op de planning. Dan gaan we weer de periode in van destructie en wederopbouw. Lijkt wel oorlogvoering, maar dan wel van 20 jaar terug. Gewoon een ouderwetse bom welgemikt en vol goede hoop op besmet gebied gooien en dan maar zien wat er levend uit die stofwolken komt opdagen.  Slimme bommen? Nee, die hebben we niet :)

Over 3 maanden ga ik weer met Urologie (Dr. Scheepens) om tafel zitten om de stand van zaken (denk aan PSA waarde) te bespreken en het vervolgplan op te starten en uit te voeren. Overigens, de PSA waarde is bij Chemo 3 gedaald naar 0.9 en dat is zo gebleven. Echter, er wordt, binnen het Medisch Team, niet uitgesloten dat de PSA waarde zou kunnen zakken naar 0.0. En dat is dan weer een reden om te proosten!

Al met al durf ik nu zelfs verder dan 1 week te kijken. Het is nu al, dat ik 3 weken vooruit durf te kijken, van de ene chemo naar de andere. Tot December, want ik hoef er dan nog maar 2, dan zien we wel verder. Dan wordt mijn tijdslijnvisie verder uitgebreid naar, waarschijnlijk, 3 maanden in verband met de PSA check.

En helaas pindakaas, mijn behandeling zal van verlengende aard zijn en blijven, niet van de genezende.

We gaan het vanzelf zien en meemaken! Er beginnen al in mijn brein stoute plannen te groeien om, zogauw chemo en bestraling uitgevoerd zijn, het fietsen weer op een wat hoger plan te brengen. Dat kan parallel aan het afbouwen van chemo-, hormoon-, bestralingsbijwerkingen. Althans, dat is een aanname van mij. Mijn lijf en geest, gevoel en verstand zullen daarin extra moeten PAR-TI-CI-PE-REN (jaja Rutte!) :)

ps De tijd vliegt want het is zo weer zwarte Pieten tijd en Kerstmis........ en Nieuwjaar. Tsjee....ik kijk al verder dan 2 maanden Welnee, het is gewoon konstateren, ik heb nog niks gepland hoor :D

1 opmerking:

  1. Dat het niet van de genezende is das super klote maarrr.....hopelijk kunnen ze het heul verrekkes lang onder de duim houden zoals nu.

    BeantwoordenVerwijderen