donderdag 28 juli 2016

Terreur

Gisteren* werd nog eens onderstreept wat terreur zoal inhoudt. Op de dag dat bekend werd gemaakt wat de huidige conditie van mijn tumor is, liet een ander soort tumor weten dat het er óók nog steeds is. Die tumor heet IS of ISIS zo U wilt.



Valt IS te vergelijken met een tumor? Jazeker wel. Een uitgezaaide tumor nog wel.
Indien IS niet uitgezaaid zou zijn, zou het simpel weggesneden kunnen worden. Maar het is uitgezaaid. Uitgezaaid naar in ieder geval Europa. En nu wordt het een ander verhaal. Je kunt de oorspronkelijke bron wel verwijderen, maar die oorspronkelijke bron heeft zich uitgebreid. Naar Europa.


En nu wordt het moeilijk. Want hoe bestrijdt je een uitgezaaide tumor als IS? Net als mijn tumor? Konstant klappen uitdelen? Schoppen mag trouwens ook. Zo ook elleboogjes uitdelen en oren afbijten. Alles is geoorloofd.


Het vervelende is, dat IS dezelfde tactiek hanteert. Alles is geoorloofd. En ik maar snel beginnen met klappen uitdelen want in dit geval, is het altijd te laat! Hoezo verdachte personen in het vrij laten en bewaken. Oppakken die hap! Je bent niet zómaar verdacht! Maar,eenmaal opgepakt, heb je in ieder geval de zekerheid dat díe personen, niet eigenhandig onschuldige mede-landers kunnen vermoorden en kun je je focussen op loslopende cellen die vroeg of laat in de fout gaan.


*Dit bericht heb ik een tijd geleden geschreven. In Maart of Mei, maar het onderwerp blijft actueel. Jammer genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten