woensdag 16 december 2015

Kanker en Werk(1)

Over dit (serieus) onderwerp, Kanker en Werk, weet ik nog maar bar weinig, Wat ik wel weet is dat dit onherroepelijk gaat spelen. Er zijn nu eenmaal wetjes en regeltjes waaraan je je moet houden. Het spel dat gespeeld wordt kent 2 belangrijke deelnemers: De werkgever en de werknemer. 
De werkvloer kan er een zijn bij de werkgever maar ook bij een opdrachtgever. En jij, de werknemer dus, bent verantwoordelijk voor de gang van zaken. Ongeacht je geestelijke of lichamelijke gesteldheid.

Afkortingen als WIA WGA WVP, UWV, AOW vliegen je om de oren. Maar ook Korten op je Salaris, Arbeidsongeschiktheid,  Arbeidsongeschiktheidsuitkering, Pensioen en dergelijke komen als wolven op je af. Wat moet je doen? In ieder geval rustig blijven. Met paniekvoetbal is niemand geholpen. Rustig blijven en op je af laten komen. Wat je niet weet zoek je uit of laat je uitzoeken. Je bent geen Wikipedia dus je kunt niet alles zelf weten of doen! Voor elk van de onderwerpen is er wel een instantie die zich heeft gespecialiseerd op een bepaald onderwerp. Ontneem hen het plezier niet en voer ze met je onkunde en onwetendheid! Vinden ze leuk :D

Bijvoorbeeld: 'Korten op je salaris . Wanneer mag een werkgever dat doen en wat voor invloed heeft dat onder andere op je leaseauto*, je pensioen en je arbeidsongeschiktheidsuitkering*?
*Indien van toepassing :)

En zo zullen er nog tal van onwetendheden zijn.

Tot nu toe heb ik activiteiten opgestart bij de werkgever. 2 goede gesprekken met de Arbo heb ik achter de rug, alsook 1 gesprek met de werkgever waarbij een HR medewerkster en mijn teamleider aanwezig waren. Er zullen nog wel enkele gesprekken volgen voordat de verwachtingen aan beide kanten op elkaar is afgestemd.

Wat ik nu wel weet is dat de korting op je salaris sterk afhankelijk is van de mate van arbeidongeschiktheid. De mate van arbeidsongeschiktheid moet eerst boven tafel komen. Dan kunnen we gaan rekenen.

Wordt vervolgd...
Leesvoer: http://kankerenwerk.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten