maandag 10 augustus 2015

Chemo 1, week 3

De 3e week van de 1e chemo behandeling verloopt zoals verwacht. Deze week staat in het teken van herstel.. Kleine ongemakjes worden hersteld (verkoudheid, wondjes in de onderlip) en de conditie vloeit weer terug. Nu is het zaak het lijf weer fit te krijgen want woensdag aanstaande wordt een 2e oplawaai uitgedeeld. Chemo behandeling deel 2 treedt dan in werking. En, hoe fitter het lijf, destebeter wordt de chemo behandeling doorstaan. Voldoende trainen, rusten en eten dus. Eindelijk, net als een prof! :D


Vervolg
Vandaag naar het ziekenhuis om bloed te prikken en voor een afspraak met Oncologie. Daar zal me waarschijnlijk verteld worden wat Chemo 1 heeft teweeg gebracht. Onze verwachting is, dat de PSA waarde gedaald is. Was de laatste PSA waarde 93 (dáárvoor 86(!)), nu moet dat aanzienlijk minder zijn. Zo niet, dan zijn wij, ik ook dus, zwaar teleurgesteld. Ook zal dan de planning doorgegeven worden betreffende Chemo 2. De dag is al bekend, nu nog de dosis, tijd etc.

Wanneer dosis en bijwerkingen gelijk zijn aan die van week 1, weet ik wat mij te wachten staat. Ook weet ik waar ik op moet letten om bepaalde bijwerkingen te voorkomen danwel te verzachten. Daarbij denk ik voornamelijk aan week 1 met zijn stemmingswisselingen en pijn in botten en gewrichten. Voor week 2 geldt dan een (nog) betere focus op hygiëne.

Terugkijkend op de afgelopen 3 weken is het me allemaal best wel meegevallen. Met de bijwerkingen tot nu toe kan ik leven, dus wanneer de vervolg behandelingen net zo zijn, zie ik komend halfjaar met vertrouwen tegemoet. Maar eerst..... de uitslag :p

Update 10-08-2015, 12:50 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Samen met Danny naar de afspraak met Oncologie. Het gesprek met Oncologie is goed verlopen. Uit de bloedtesten is naar voren gekomen dat de aanmaak van zowel de rode als witte bloedlichaampjes goed verloopt. De PSA waarde is nog onbekend. Het bepalen van de waarde heeft een wat langere doorlooptijd nodig. Misschien is de waarde bekend in het systeem op woensdag, de dag van de start van Chemo 2. Oncologie verwacht dezelfde bijwerkingen in misschien wat heftigere vorm en raden het gebruik van pijnstillers aan. Vandaag ook de medicijnen opgehaald welke ingenomen moeten  op en rond de start van Chemo 2. Het is nu wachten op Chemo 2. Ik ben er klaar voor!

8 opmerkingen: