zondag 19 juli 2015

Vooruit met die geit!

Ik bedenk mij dat de titel 'Vooruit met die geit!' best wel wat vragen kan oproepen in onze multiculturele samenleving zoals die vandaag is en morgen wordt.

Weest gerust minderheidjes, Vooruit met de geit! is een oud Nederlands spreekwoord. Het wordt veelal gebruikt in situaties waar de voortgang niet aan verwachtingen voldoet. Snapt U? Nee, das jammer dan. De uitroep Vooruit met de geit! heeft niks met het slachten van he beestje van doen, noch wordt het seksueel misbruikt. Althans, daar ga ik van uit, maar ik sta niet in wat de enorme seksuele drift van een geitenhoeder met de geitenhoeder doet. Ervan uitgaande dat een geitenhoeder een enorme seksuele drift heeft.

Vooruit met de geit! betekent zoiets als All hens aan dek! of Steek die handen uit de mouwen! of iets van die strekking. Ja, Ga G&#$"!%$ aan het werk! mag daar ook onder gerekend worden.

Dus, mocht je van de titel iets maken waardoor je je gerechtigd voelt mij naar de eeuwige jachtvelden te sturen....... dan....dan ga ik eens een hartig woordje met je spreken. Nee, niet hartig om te eten maar uhh... pittig. Dat is ook om te eten? Ow, uhh... dan ga ik met je in discussie. Wat dat is, discussie? pffffff ik word erg moe van je. Hoezo, welterusten? Jij je zin, Houdoe!

1 opmerking: