donderdag 23 juli 2015

Chemo behandeling 1

De eerste chemobehandeling is ingebracht. Op zich ging de uitvoering probleemloos. Beetje misgeprikt bij het insteken van het infuus en de apotheek was een medicatie (granisetron*) vergeten mee te geven of had het in ieder geval niet gemeld aan Oncologie. Medicatie werd alsnog toegediend per infuus, daar waar een pil normaliter het werk had moeten doen.
Chemo 1

*NootTer preventie van acute misselijkheid/braken ten gevolge van zwaar emetogene chemokuren gaat vanwege de effectiviteit de voorkeur uit naar een 5-HT3-receptorantagonist (bv. granisetron) Bron: https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/Preparaatteksten/G/granisetron.asp

Nadat de ontbrekende medicatie (zie *Noot) was toegediend, kon met het inbrengen van de chemo begonnen worden. Het 1e kwartier gaat dat rustig aan (procedure) om te zien of ik allergisch ben voor dat spul. Dat was niet het geval, dus vanaf dat tijdstip gaan de remmen los. Tijdens het inbrengen van de chemo heb ik nergens last van gehad. De bijwerkingen begonnen die nacht erop.

Voorbereidende handelingen: Toedienen van vocht en Granisetron
Had ik eerst het plan om alles wat met de 1e chemo te maken had te verzamelen in dit bericht. Dat plan, heb ik verlaten en zal per chemo/per week een bericht plaatsen, juist omwille van de duidelijkheid :)

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat t tot nu toe mee valt 😜😘

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Houden zo Frank! 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

    BeantwoordenVerwijderen